De Vespa Sprint kopen bij Scooter & Lifestyle de Voogd

Uw specialist wanneer u een Vespa Sprint wilt gaan kopen, dat is natuurlijk Scooter & Lifestyle de Voogd. De Vespa Sprint is gebaseerd op de nieuwe Primavera. Dit maakt het model nu al tot een legende. Met de compleet nieuwe Sprint introduceert Vespa de meest sportieve en dynamische ‘small body’ Vespa van dit moment. De naam ‘Sprint’ roept direct herinneringen op aan de sportieve Vespa’s – de ‘Vespini’ – uit de jaren ’60 en ’70. Deze nieuwe en sportieve variant van de recentelijk gelanceerde Vespa Primavera voegt een nieuw hoofdstuk toe aan die legende.

046 Vespa Sprint

 

Vespa Sprint kopen? U ontvangt een echt stukje geschiedenis

Kenners denken bij het horen van de naam Vespa Sprint direct terug aan de extra dynamische ‘wespen’ van een aantal decennia geleden; de sportieve Vespa’s van weleer met de legendarische Vespa SuperSprint 90 uit 1966 als boegbeeld, in 1976 gevolgd door de Primavera ET3 maar ook de PK 125 uit 1983. Wat deze sportieve Vespini met elkaar gemeen hadden? Ze waren alle opgebouwd rondom een lichtgewicht, compact frame, ze waren snel, zeer wendbaar en modern, waarmee ze naadloos aansloten op het karakter van de veelal jeugdige bezitters die er op reden.

Onderscheidende sportiviteit

Als opvolger van de Vespa S en gebaseerd op de compleet nieuwe Primavera geeft de Vespa Sprint nu een nieuwe invulling aan die rijke historie van sportieve Vespa’s. Onderscheidende elementen van de Sprint zijn bijvoorbeeld het exclusieve ontwerp van het zadel, zwart van kleur maar afgewerkt met een witte bies, een duidelijke verwijzingen naar de bekende sportzadels van Vespa. Onder dat zadel gaat overigens een compartiment van 16,6 liter schuil waar gemakkelijk een volwaardige jet helm opgeborgen kan worden. Die opbergruimte is nu nog efficiënter qua ontwerp omdat de accu van de Sprint een plekje heeft gekregen in de centrale tunnel van de voetensteun.

Een ander detail dat bij de eerste oogopslag direct opvalt, zijn de prachtige 12 inch aluminium velgen, die compleet nieuw zijn ontworpen. Het is voor het eerst dat Vespa dermate grote wielen en banden, vergelijkbaar met die van de GTS-serie, onder een ‘small body’ model monteert. Mede daardoor positioneert Vespa de Sprint ook tussen de Primavera en GTS-serie.

Vespa 946 als inspiratie

De rechthoekige handgrepen voor de duopassagier zijn eveneens nieuw. Daarnaast vertrouwt de Sprint over tal van exclusieve stijlfeatures. Het instrumentarium, dat wordt beschermd door een kleine spoiler, heeft nu een zwarte achtergrond voor de snelheidsmeter, terwijl het multifunctionele digitale display van de Sprint agressief rood verlicht is. Dezelfde kleurstelling komt ook in details op het voorscherm terug. De vorm van de nieuwe achteruitkijkspiegels is afgeleid van die op de Vespa 946. De koplamp heeft de typerende rechthoekige vorm gekregen die de sportieve Vespa’s uit de jaren ’60 en ‘70 kenmerkt. Zowel de dagrijverlichting aan de voorzijde als het remlicht aan de achterkant vertrouwt op LED-technologie.

Vertrouwend op de frametechnologie van de Primavera is de Sprint aanzienlijk stijver geworden, waarmee de stabiliteit en handlingprestaties op een indrukwekkend niveau staan, mede ook dankzij de nieuwe constructie van de voorwielophanging. Door een tweevoudige ophanging van het motorblok en een betere demping zijn trillingen in het zadel, het stuur en de voetensteun aanmerkelijk verminderd.

071 Vespa Sprint

Vespa Sprint als 50cc 4-takt en 125cc

De Vespa Sprint is in ons land leverbaar met een keuze uit twee motoriseringen: de moderne 50cc 4-takt met een keuze uit een 25 en 45 km/u uitvoering, en een 125cc 3V. Voor de liefhebbers die hun Vespa Sprint graag van een persoonlijk touch voorzien, biedt Vespa een onuitputtelijke lijst aan accessoiremogelijkheden. Variërend van extra sportieve, zwarte 12 inch aluminium velgen, een in bodykleur gespoten topkoffer met verchroomd bagagerek en een hoog windscherm of sportieve kuip tot aan elektronische alarmsystemen en een keur aan stijvolle, bijpassende helmen.

Ook een Vespa Sprint kopen?

Voor het kopen van uw Vespa Sprint – en daarmee een stukje geschiedenis – zit u goed bij Scooter & Lifestyle de Voogd. Wij zijn een scooterdealer waar u terecht kunt voor retro scooters met een karakter. Zo vindt u in ons assortiment voornamelijk scooters van het merk Vespa, Piaggio en Aprilia. Wilt u graag een Vespa Sprint scooter kopen? Komt u dan eens gezellig langs in onze winkel in Vlissingen. De espresso staat al voor u klaar! Voor meer informatie over onze scooters of wanneer u nog andere vragen heeft, kunt u altijd even contact met ons opnemen. Wij zijn te bereiken op het nummer 0118 – 47 06 66.

Bekijk ook de prijzen en brochure van de Vespa Sprint: